Thursday, 24 January 2013

StoryMory .

Assalamualaikum hamba allah yang hanya meminjam nyawa :)

                          **KautharZulkhairi**

ready? here we go . ceh macam nak race jaa kan gaya nya . eh race what . race storymory . banyak sangat yang aku nak ceritakan . erk kenapa eh nama kauthar zulkhairi tu dok atas sekali . okay , jngn dok buat2 tak tau pulak kau har . hehe dia buat khas untuk aku then i'll reply it too . you always be nice with me , but i always mess u up . sorry alot friend . thanks ALLAH for sending me kauthar , i'll try to be a good muslimah then i hope i can enter Your jannah with her and others . seriously terharu kot . haha , ni aku nak buat hang terharu pulak . kalau hang tak terharu then dengan berat hatinya aku seperti ada gajah yg sedang bergayut kat hati aku ni nak suruh hang tekan pangkah atas hat belah kanan tu . i'll try to make u terharu melompat lompat sampai dalam tidur , cehh hiperball sungguh .



eh eh kauthar ada org jeles laa hang buat post ni untuk aku . hahaha perasan kan , yeah always me. erm kauthar , sorry alot ya . aku selalu keluaq lambat kat asrama tu , then bagi sakit hati kat hang dngan barisan LKP lain . i try to be as fast as hussein bolt , then i realize that i am aina , now still aina . i know that i always make people menyampah with me , but being aina , i just ignore it . selfish kan ? sometimes we need to be selfish so that people wont take easy on u . i hope that i can be your bestie , yah for others maybe they said to be someone's bestie will take such along period of time but for me , we can make up just in asecond maybe or more fast than one second . it's written that we will be friend . but i still wonder until when . in my pray ihope it'll be longer , Hereafter . hey , semantara masih ada nyawa ni aku akan try to be nice with u , as nice as your DSLR maybe . hahaha



baik kan kauthar ? okay2 kalau hang nak bangga , riak , takbur go on lahh . hahah . prove kata kauthar tu such anice friend tngok lahh gmbaq ataih tuu . yg kiri tu gelang kauthar yang aku bagi patah accidntly , heh seriously lepas aku bagi patah gelang hang aku rasa macam aku ni criminal kot . yang hat belah kanan tu gelang yang kauthar beli kat aku lepas gelang yg aku beli kat Perak tu putus . aku nak bayaq tapi dia takmau whyyyyy . sumpah kot kauthar beli gelang ganti aku tu mirip macam mendiang gelang aku yg beli kat perak tuu . dia cari sampai dapat hat nak dekat sama gak . thankss alottt bebillion billion kali tak terhingga . berita gembira , tadi aku tnya mak aku , kalau aku nak berlakon macam thun lepas tu boleh tak ? pastu mak aku kata "boleh!" , alhamdulillah . mak aku dah restu . jadi insyaALLAH datang lah kebaikan di sebalik itu . aku mintak2 takmau jadi macam ritu dah , tears drop on my polka dot kurung . hahaha , mintak2 hari2 yg kendian tuu berjalan lancar . *tiba tiba aku teringat WASABI , hahahahaha*
and sorry jugak pasai aku pekena hang makan olive oil tu . hahaha , serious lawak kot . tapi lepas tu aku terus hidup tak senang sebab buat salah kat hang #tipu , kkekeke
hang nak tau dak , olive oil tu dari syiria , mak aku suruh aku makan sebab mak aku kata ada anak ustad tu makan olive oil tu dia baik dari tonsil . well hang kan tau tonsil aku tu kan hyperactive macam kanak kanak ribena , tu mak aku suruh makan . tiba tiba kak aku terbaca kat tenet kata olive oil dari syiria tu bagus sebab pokok pokok dia kat sana tu , dulu tempat para anbiya' dok berdoa . aku impressed dengaq tu , tapi sorry tu say tekak aku dah tak boleh menerima tetamu yg bernama olive oil tu . aku hadiahkan balik dah olive oil tu kat mak ngan ayah aku . ayh aku enjoy jaa minum tu , then aku bagi alasan kata tekak org tua2 tak pa laa . ena tekak org muda , hhahahaha .
oh yaa kauthar , aku harap tahun depan kita dapat naik pentas sama sama , aminnn . jom bantu membantu kita untuk dapat sret a . tak best laa kan kalau dapat sorang2 jaa . nanti hang boleh jadi lecturer yg cute . dan aku jadi PTD maybe . hahaha , sebab gaji besaq . haish jang lari niat kerana allah sudah , takot nyah .

*kauthar , aku harap sangat , kalau aku ada buat apa apa salah , tegoq lah aku . aku mata buka tapi aku lalai . insyaALLAH aku akan bukak hati aku seluas luas langit terbentang untk terima teguran . :')


***

MIRACLE blessing in disguise 

kuasa ALLAH tak da sapa boleh halang . subhanallah , besaqnya kuasaNya . kalau Dia kata kunfayakun , maka jadi lah benda tu . etceli aku nak cerita pasai ayah aku yg hebat lebih hebat dari superman tahlul tu . imam yang nice untuk mak aku . acece , bila masa aku pandai mengayat macam ni . hahaha .
dulu , okay dulu . ish aku kata DULU . hahaha . dulu ayah aku sangat bencikan kucing . yah ,  kucing jahat laa masuk rumah curi makanan , itulah inilah semuanya salah kucing yg takdak akal tu . kalau nampak kucing mulalah ayah aku nak buat sora singa nak bagi kucing tu takut , tak pon buat hentak kaki macam ada gergasi mai serang bumi or tak pon baling apa apa yg boleh baling kat kucing tuu . kebiasaan . kalau kat kedai makan kalau kucing tu mai merendet ayah aku dengan rakusnya akan kuis kuis kucing tu dengan kaki dia . kadang2 aku rasa kesian kat kucing tu , then bila aku bagi makan kat kucing tu kat kedai makan tu ayh aku kata . "dok bagi tuu dia dok mai lagi . toksah dok bagi laa , kacau org makan . ish " and , aku masih ingat lagi kalau kat rumah kalau ada kucing datang bermusafir kat rumah aku , aku penah sengap2 bancuh susu Alene mak aku bagi kat kucing tu . masa aku bagi tu , sumpah aku kata aku takot gila . takot ayh aku tau kata aku bagi kucing tu minum . mmg kalau ayh aku tau aku rasa aku akan kena marah punya . alhamdulillah tak penah kantoi , aku buat qeja ni sorang2 aku . aku tak gitau kat sapa2 pon . hahaha , bnongok laa aku .

then , masa aku form 3 tak silap bulan tiga , ayah aku kena serang dengan kuman , nama dia salmonella macam tu lahh . lebih kurang . then doktor kata kalau sapa sapa kena serang ngan kuman ni , nak baik dia tipis laa . tapi allhamdulillah ALLAH nak bagi peluang lagi kat ayah aku untuk perbaiki diri ayah aku baik dari sakit dia . aku anggap ayah aku tu macam seorang heavy smoker laa dulu , tapi lepas dia baik dari sakit tu , sebatang rokok pon ddia tak pegang sampai lahh sekarang . syukur gilaa kot . okay , tu tak pa lagi , apa yg membuat kan seluruh penduduk kat dalam rumah aku tekejut badaknya ini ialah ayah aku jadi fan kucing . tapi tak begitu fan laa , erm setakat ayah aku bela kucing tu , bagi makan kucing tuu sampai kenyang , protect kucing tu dari pada dingorat ayam belaan ayah aku , daripada makanan kucing tu kena curi . hahahaha . weh , jujur weh aku yg suka kucing ni tak penah buat macam mana ayh aku layan kucing tu . hahaha lawakk kot . mak aku namakan kucing tu comel . kucing tu kalau ayah aku dia okay , tapi kalau dengan org lain dia lari , ajaibkan ? penah sekali ayah aku suruh kak aku bagi makan kucing tu , pastu ayah aku marah kak aku ayah aku kata awat tak tngok dia masa dia makan , satni ayam tu curi makanan dia . well sampai kan ayam pon kena marah ngan ayh aku . padahal ayam tu lebih banyak memori dengan ayh aku lagi daripada Comel tu . comel tu dah la baru bermusafir tapi la ni dia didaftarkan dah kat geran tanah rumah aku ni . haha , memang bersyukur sangat lah . and believe it or not , apa2 yg berlaku ada himahnya .


kan aku dah kata . tengok comel tu sembunyi belakang pokok . mentang jarang jumpa aku .
statement ayah aku yg dia nak bela kucing tu ialah , nabi suka kucing . okay then aku harap perkara ni akan berterusan , aminn ya rabb . :')






No comments:

Post a Comment