Sunday, 19 August 2012

#raya1:ambik hati

salam alayk !

hari first day raya , memang hari yang memenatkan . tapi takpa , dapat duit raya hilang terus penat tuu *aku mata duitan dannnnnnnn ramai facebooker yang dok update gambaq raya , well syok raya normal laa kan . cakap pasai duit raya , tahun ni dapat sikit tak macam masa aku darjah dulu ya la pi ketok rumah orang jalan keliling kampung , memang best zaman tuu , hahaha . tahun ni dapat duit raya sikit and i force myself to be athankful person . takpa memaksa diri untuk benda baik , memang awal2 tak ikhlas tapi lama2 nanti dia akan rasa keikhlasan tuu sendiri . yeah , pagi tadi pi masjid then melawat kubur then pi makan nasi ayam kat rumah mak teh . woohhhhhhhh sedap gila plus sate ada . 

ni ni dah nak masuk main cerita dah ni

sewaktu petang menjelma , aku dan keluarga ku bertolak ke suatu tempat untuk pergi ke rumah seseorang #tempat , makanan dan orang dirahsiakan . okay then masa aku pi rumah orang tu kak aku bagi aku makan something dan dia boh penuh pinggan . aku pon makan laa . aku tak tau apa yang aku makan nak kata rasa ni rasa nu pon ada aku konfius . aku pon paksa laa diri aku makan makanan tu sebab nak ambik hati tuan badan yang memasak tu . takpa laa masa balik dari rumah hamba allah tu dada aku mula rasa tak sedap macam bunga api dok meletup kat dalam perut . pastu perjalanan malam tadi tetap aku rasa panas macam kat gurun sahara walaupon aircond dipasang sehabis sejukk . aku time tuu rasa macam nak joget pon ada sebab nak termuntah . nak sampai rumah tu dah la macam sini nak pi paris . aku tutup mata aku pening , aku bukak mata aku pening aku nak buka sitbelt takut JPJ saman . aku rasa masa aku dok dalam keta tu macam aku sumbat diri aku dalam kotak mi sedap . berpeluh-peluh macam jalan kaki 100 kilometre , sabaq ja laa . shawl aku yang berlilit macam ulaq sawa tu aku bukak duit raya yang aku dapat tu tah jatuh kat mana tah . sampaiiiiii jaaaaa rumah , masa nak keluaq kereta tuu aku kutip dulu duit raya aku tuu #mata duitan besa la  then aku pecut kalah hussein bolt cepat2 aku masuk rumah bukak lampu toilet

dannnnnnnnnnnnn

                        bluekkkkkkkkkkk

hah ! termuntah-muntah aku apa yang aku makan kat rumah tuu . ya allah pedih sungguh time tuu . aku rasa kalau aku tahan besen penuh kott #geli dak ? hahaha memang azab betul . punya lama nya aku muntah tuu ayah aku yang solatnya lama kalah tok arab dari awai dia solat maghrib sampai laa dia habis solat magrib tu pon tak habis lagi  hahaha . memang dugaan . tapi tak sihat tak sihat aku pon laa ni masih dapat update blog lagi , hahaha . memang jagung .


                                      ::::  gambar raya tadi , sebelum pi rumah orang tuu

Friday, 17 August 2012

ramadhan & raya diaries :)':




okay , sedar tak sedar dah sampai sampai penghujung ramadhan kareem ? ohmyy . aku nak bulan ni panjang lagii sebab bulan ni laa insyaALLAH doa termakbul . sedihhhhhhhh , hope dapat jumpa untuk tahun depan (': . tadikan aku buat kek , ni first effort aku untuk buat tu tapi dengan bantuan my super mommy <3 yeahh , baru jaa masak tadi dengaq super ketuhar tu berbunyi "tingggg" ! hahaha , dah masak ! esok raya , yeahh hari tanda kemenangan umat islam menahan nafsu , ALHAMDULILLAH . sekarang nii aku dok tengok cerita jepun , best tajuk dia seigi no mikata . ohmyyy kakak dia sungguh kejam tapi bersebab . dah download sampai habis dah cerita tuu yeahh nanti nak perabis tengok cerita tuu tak habis lagi tengok . larii dari topik raya pulak . heh

haritu aku balik dari asrama rabiatul adawiyah , mama ngan ayah ambik . pastu aku kata laa nak baju raya satu lagi #aku ni bila nak bersyukur tah . pastu within 10 second mama ngan ayah berbincang nak beli ka tak kat aku yang doif ni , and ayah decide nak beli dan terus pegi butik . uhhh , so happy meh that time hahaha . syukurr . thanks mama ngan ayah . ut2 dah habis memang lega banyak tapi tak puas hati sebab aku mavam main2 ja kali ni . tapi tak pa i'm more looking forward to PAT . the most important exam in this year . if i got flying colour in this exam , i can stand on the stage with the award next year , wuuuuu . everyone can make it and tak da istilah tak pandai tapi sepatutnya menggunakan istilah tak rajin . 

di sini , saya NUR AINA BT SHUHAIMI ingin menyusun 20 jari yakni tangan dan kaki memohon maaf atas segala kesilapan & halalkan makan minum saya ya , harap dapat dimaafkan . salam maaf zahir & batin :')

#ohyeahhh , miss au au so much *au au stand for auni :')

Friday, 3 August 2012

okay , ni bukan SMKJ

okay2 sini atuk nak bercerita , ahakss  hahaha . macam BADtime story pulakk  hahah . okay ni rasanya post last sebelum jmpa raya . hahaha . aiks2 tapi macam mana aku boleh post ni kan semua org tak boleh balik lagi mggu ni . #saja buat gedikss sat . okay i got tonsil yaa tapi tak terukk macam rituu punya hari . aku buat terukk gila p jmpa ckgu nak balik , pastu ckgu tu tak bagi pulak aku macam nak nangis dah time tuu , pastu aku call mak aku kata kalau nak bawa aku balik kena ada hitamputih . pastu lepas mak aku habis kerja mak aku mai p kat cikgu tuu henthen YAY! aku dapat balik . ohyeeahhh , aku dapat balik . kawan2 aku jeles , kesian kat depa , hihihi .

sebenaqnya , ni yang aku nak cerita , hahaha . hari tuu sekolah aku ada buat hari profil . pastu mak aku mai laa . pastu2 ada laa kawan aku sorang ni lelaki laa tapi kawan besa2 laa dia bawak adik dia pastu lalu depan aku . mak ngan ayh aku dok bukak kedai kopi , masa depa lalu tuu aku cuit laa adik dia , sajaa mengusik dan aku mmg suka budak2 , pastu hat kawan aku ni kata "dia ni pon teletubies gak" . caish kutuk akuu , tak guna hahaha . pastu *haish byk pastu , ada 4 mata memandang seolah olah aku pembunuh dikehendaki . aku pon ohmyy allah . sini bukan SMKJ . okay2 , kenapa aku ckp cam tu ? sbb kalau kat sini , org mcm terlampau sensitif dengan tindak tanduk yang kita buat . kalau kat smkj org tak kisah pon . tapi aku rasa aku cuit adik dia bukan dia aku rasa tak salah , lagipon adik dia kecik lagii , awat yg pi tgok aku pelik ? tak faham , terlampau sensitif dan tak ada masalah ikhtilat di situ ya puan2 yg saya hormati . tapi i admitted that aku kena jaga diri , bukan aku sajaa tapi ini tanggungjawab semuaaaaaaa perempuan all over the world especially muslim . okayh , tu jaa yg akuu nak gitau . bye assalamualaikum :) jaga diri ya kawan2 c:

Wednesday, 1 August 2012

YES , parents know better



ehem , assalamualaikum . setuju dak 'parents know better' ? ewah , tajuk macam nak bagi tajuk debate jaa . hahaha . ya , ya kalau kita nak buat something of course laa first of all tanya parents dulu kan ? ya laa mintak restu . even walaupon kita nak pi dngaq ceramah tapi kalau parents tak bagi or tak restu allah pon tak redha tau , *ustazah habaq . haa , tadi mcm debater skrg mcm da'ie pulak . hahaha jagung serba boleh . lari tajuk pulakk .

sebenaqnya yg ni yg aku nak cerita , em , em ,em ,em *saja nak bagi tertunggu tunggu hahaha

harituu , 2 org pngawas lelaki nii , panggil la nama aku , tapi bukan nama aku ja laa . ada la lagi 2 org prmpuan dan 2 org llki . pastu salah sorang dari depa ni cakap mcm ni " tahniah!anda semua terpilih utk menjadi calon pengawas " aku pon okay ja laa (tak syok pon) . sbnaqnya sebelum ni aku ada pi KESUMA(kursus kepimpinan utk pngawas) aku cakap laa kat mak aku . 

me : ma , ma , ena dapat p kesuma , insyaallah laa sapa yg dapt p nii nanti terpilih jadi calon pngawas ambilan kdua .

mama : em , adik pi jela kursus tu bagi dapat sijil . tapi mama tak bagi adik jadi pengawas . atas sebab2 tertentu .

ayah *tiba2 bersuara : aina nak jadi apa , jadilah kat sekolah tuu tapi satu , jangan jadi pengawas . pengawas tu sibuklah ini lah itu lah .

me : okay (nada sedikit sedih)

malam tuu aku call mak aku gitau apa semua tuu pasl tawaran sbb esok kena bagi kata putus. pastu mak aku dengan yakin nya cakap "esok pi tolak tawaran tuu" aku pon myakinkan mak aku , betul ka ni ? mak aku ttap dngn jawapannya . aku tau seribu kali pon aku tnya mak aku , mak aku ttp tak bagi . okay , bohong laa kalau aku kata aku tak teringin . aku teringin laa jugak tapi sikit jaa sbb i'm more prefer to pss . yg ayah&mak aku boleh ckp cam tuu sbb dulu kak aku penah jadi pngawas so mak&ayh aku ambik pengajaran dari situu . lagipun mak&ayh aku lebih tau diri aku ni macam mana . diri sndiri pon tak terurus ni kan nak urus diri org . hahaha . actually , aku hopefully sngat nak jadi pss , tapi tak letak laa harapan besaq sngt sbb rezeki apa semua tuu allah yg tentukan . jadi redears doakan aku nah . jadi , nak buat apa2 pon msti kena mntak restu parents dulu kalau tak you will get the bad pay from allah sama ada cpat atau lmbat kesan dia . haaaaaaa . hahaha . ambik ikhtibar yaa kawan2 :)