Wednesday, 1 August 2012

YES , parents know better



ehem , assalamualaikum . setuju dak 'parents know better' ? ewah , tajuk macam nak bagi tajuk debate jaa . hahaha . ya , ya kalau kita nak buat something of course laa first of all tanya parents dulu kan ? ya laa mintak restu . even walaupon kita nak pi dngaq ceramah tapi kalau parents tak bagi or tak restu allah pon tak redha tau , *ustazah habaq . haa , tadi mcm debater skrg mcm da'ie pulak . hahaha jagung serba boleh . lari tajuk pulakk .

sebenaqnya yg ni yg aku nak cerita , em , em ,em ,em *saja nak bagi tertunggu tunggu hahaha

harituu , 2 org pngawas lelaki nii , panggil la nama aku , tapi bukan nama aku ja laa . ada la lagi 2 org prmpuan dan 2 org llki . pastu salah sorang dari depa ni cakap mcm ni " tahniah!anda semua terpilih utk menjadi calon pengawas " aku pon okay ja laa (tak syok pon) . sbnaqnya sebelum ni aku ada pi KESUMA(kursus kepimpinan utk pngawas) aku cakap laa kat mak aku . 

me : ma , ma , ena dapat p kesuma , insyaallah laa sapa yg dapt p nii nanti terpilih jadi calon pngawas ambilan kdua .

mama : em , adik pi jela kursus tu bagi dapat sijil . tapi mama tak bagi adik jadi pengawas . atas sebab2 tertentu .

ayah *tiba2 bersuara : aina nak jadi apa , jadilah kat sekolah tuu tapi satu , jangan jadi pengawas . pengawas tu sibuklah ini lah itu lah .

me : okay (nada sedikit sedih)

malam tuu aku call mak aku gitau apa semua tuu pasl tawaran sbb esok kena bagi kata putus. pastu mak aku dengan yakin nya cakap "esok pi tolak tawaran tuu" aku pon myakinkan mak aku , betul ka ni ? mak aku ttap dngn jawapannya . aku tau seribu kali pon aku tnya mak aku , mak aku ttp tak bagi . okay , bohong laa kalau aku kata aku tak teringin . aku teringin laa jugak tapi sikit jaa sbb i'm more prefer to pss . yg ayah&mak aku boleh ckp cam tuu sbb dulu kak aku penah jadi pngawas so mak&ayh aku ambik pengajaran dari situu . lagipun mak&ayh aku lebih tau diri aku ni macam mana . diri sndiri pon tak terurus ni kan nak urus diri org . hahaha . actually , aku hopefully sngat nak jadi pss , tapi tak letak laa harapan besaq sngt sbb rezeki apa semua tuu allah yg tentukan . jadi redears doakan aku nah . jadi , nak buat apa2 pon msti kena mntak restu parents dulu kalau tak you will get the bad pay from allah sama ada cpat atau lmbat kesan dia . haaaaaaa . hahaha . ambik ikhtibar yaa kawan2 :)

No comments:

Post a Comment